Bakslag och framgång finns det

facebook header

I djurens värld finns framgång och bakslag. Om ett lejon missar sitt byte i samarbete med andra lejon. Blir han/hon utskälld? För att det inte finns mat eller om hon/han fäller byte får hon/han stil poäng….

Det är nog ingen som vet. Människan har skapat tolknings system och utifrån dessa tolkar vi djurens beteenden. Jag vet inte om det finns forskning på att skapa system från djurens värld för att sedan tolka från dessa. Jag vet inte om du som läser förstår skillnaden…

OS månad och snart vänta det största event som en människa kan nå enligt många och enligt mig är det 100 meters finalen i friidrott.

Det är något magiskt med 100 meters finalen. Dagen efter står tiden i tidningar där man jämför andra djur i förhållande till tiden. Jag har aldrig sett 100 fjärils tabell i jämförelse med valar och delfiner. Om någon har det skicka gärna detta till mig….

Jag har varit i 100 meters finalen på Paralympics Atlanta 1996. I semifinalen skilde det 3 hundradelar mellan mig och en vän som tävla för Spanien. Vi hade en person i mellan oss och ingen av dem kom till final utan bara jag. Vi pratar så små marginaler att en liten sten på banan, ett sned steg hade gjort att jag inte kommit till final. Det finns tio 100-delar på en sekund och i spannet av 3 av dessa var 3 personer.

I vår värld är det framgång att nå en final. Jag vann inte och vem kommer ihåg 7 platsen på melodifestivalen 1996 (en musik tävling för länder i europa). Det är en större prestation att nå 100 meter final på OS än att vara världsrekordhållare i längdhopp. En tidigare vän och jag var omkring mycket som konstnärer. Han har haft utställning på Biennale Venice och jag vill på stå att det är svårare att få en utställning där än vinna OS på 100 meter. Men människor vi mötte tycke mitt Para-OS var mer intressant.

Sensmoralen blir då satsa på 100 meter i OS än att skapa konst i världsklass…

Ett av mina mål är att göra båda… det ena är uppnått, så då är det konsten kvar.

Artist Mikael Avatar film

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s